/en/article/19815/roznava-predajom-majetku-chce-mesto-ziskat-takmer-tri-miliony-eur/ Rožňava: Predajom majetku chce mesto získať takmer tri milióny eur

Rožňava: Predajom majetku chce mesto získať takmer tri milióny eur

Mesto Rožňava chce výrazne zlepšiť svoju finančnú situáciu a mestské zastupiteľstvo schválilo na predaj nehnuteľný majetok formou verejných súťaží. Rožňava ponúka na predaj sedem rôznych nehnuteľností v celkovej hodnote vyše 3,4 milióna eur podľa znaleckých posudkov. Podľa súťažných podmienok mesto očakáva, že predajmi získa do mestskej pokladnice takmer tri milióny eur.

Rožňava napríklad na predaj ponúka budovu bývalého archívu a pozemky na Námestí Baníkov. Budova sa nachádza v pamiatkovej zóne, v historickom centre mesta. Všeobecná hodnota nehnuteľnosti určená znaleckým posudkom je 982 000 eur. Ako sa uvádza v súťažných podmienkach, kúpna cena nemôže byť nižšia ako 1,1 milióna

Mesto chce predať aj budovu turistickej ubytovne na Šafárikovej ulici a priľahlé pozemky. Budova má sedem nadzemných podlaží a v správe ju majú Technické služby mesta Rožňava. Hodnota nehnuteľnosti určená znaleckým posudkom z roku 2010 je 1 110 000 eur. Ponúknutá cena nemôže byť nižšia ako 832 500 eur.

Na predaj sú aj pozemky s celkovou rozlohou 8 214 štvorcových metrov na sídlisku Juh, aj administratívna budova na Letnej ulici s pozemkami, budova kina s pozemkami či budova v Rožňavskej bani a pozemky na Ulici J. Marikovszkeho.

Záujemcovia o kúpu musia svoje súťažné návrhy predložiť do jedenástej hodiny 9. septembra mestskému úradu. Súťažné návrhy vyhodnotí komisia menovaní primátorom mesta 12. septembra od desiatej na Mestskom úrade v Rožňave. Vyhodnotenie súťaže je verejné.

 
 
Autor: SITA, Dátum 22.08.2011