/en/article/20092/bratislava-stare-mesto-preda-svoju-cast-barbakanu-kurhajcovi/ Bratislava: Staré Mesto predá svoju časť Barbakanu Kurhajcovi

Bratislava: Staré Mesto predá svoju časť Barbakanu Kurhajcovi

O budove Barbakanu na Michalskej ulici v Bratislave, o ktorú sa sporia jej majitelia, stále nie je rozhodnuté. Ako uviedol hovorca Starého Mesta Tomáš Halán, mestská časť pokračuje v rokovaniach a ako najlepšia možnosť sa javí vysporiadanie formou reálneho rozdelenia majetku. Ďalšou je, že mestská časť predá podiel väčšinovému vlastníkovi Petrovi Kurhajcovi, ktorý si uplatnil predkupné právo. K rozhodnutiu je potrebné schválenie mestskej časti a súhlas primátora Milana Ftáčnika.

Budovu Barbakanu má v nájme spoločnosť City Pressburg na základe nájomnej zmluvy uzatvorenej v roku 2006 s Kurhajcom a spravuje ju. Budovu pred niekoľkými mesiacmi obsadili Hudekovi ľudia, pričom väčšinový vlastník ani nájomca do objektu nemajú prístup.

Obaja spoluvlastníci majú o využití priestoru rozdielne predstavy. Hudek sa nebráni spojiť svoje aktivity s aktivitami spoluvlastníka. „Nejaký tlak na komerčné využitie týchto priestorov z našej strany nie je,“ uviedol Hudek. Poslednou kvapkou podľa neho bolo, že sa Kurhajec snažil stavebným konaním zmeniť charakter priestorov a užívania, s ktorými on nemohol súhlasiť.

 
 
Autor: SITA, Dátum 07.10.2011