/en/article/20456/v-senci-pribudnu-priemyselne-priestory-na-prenajom/ V Senci pribudnú priemyselné priestory na prenájom

V Senci pribudnú priemyselné priestory na prenájom

Po vyše 4 rokoch pribudne na slovenskom trhu priemyselných nehnuteľností nový projekt, ktorý nie je stavaný vopred na kľúč konkrétnym nájomcom. Skupina Karimpol totiž v novembri tohto roku začala v Senci pri Bratislave výstavbu haly o rozlohe 37 tis. m2. Potenciálnym klientom budú priestory k dispozícii približne v polovici roka 2012. „Nový areál na najvyššej technologickej úrovni bude integrovaný do existujúcich 68 tis. m2 skladových priestorov Bratislava Logistic Parku,“ uviedol manažér skupiny Karimpol pre styk s klientmi Peter Bahník.

Nová hala podľa neho ponúkne moderné priestory pre logistiku i ľahký priemysel. Projekt zároveň pomôže zaplniť medzeru na slovenskom trhu, ktorý má najväčší nedostatok industriálnych priestorov v regióne strednej a východnej Európy. V 3. kvartáli 2011 bolo totiž na Slovensku neobsadených iba 2,7 % priemyselných nehnuteľností. Nová výstavba bude napojená na existujúce priestory Bratislava Logistic Parku blízko výjazdu na diaľnicu D1, ktoré sú už plne obsadené.

Spoločnosť Karimpol Group vznikla v roku 1991. Zaoberá sa výstavbou komerčných nehnuteľností v regióne strednej Európy. Okrem slovenskej filiálky má pobočky aj v Luxemburgu, Viedni, Prahe, Varšave, Moskve a čoskoro tiež v Sofii.

 
 
Autor: SITA, Dátum 13.12.2011