/en/article/21468/d1-outlet-city-sa-rozsiruje/ D1 Outlet City sa rozširuje
D1 Outlet City sa rozširuje

D1 Outlet City sa rozširuje

Prvá fáza projektu slovenského outletu D1 Outlet City pri Senci sa rozšíri z plánovaných 8500 m2 na 10 000 m2. Developer projektu, spoločnosť Ipec Group pristúpil k zmene projektu na základe požiadaviek budúcich nájomníkov. „Keďže nás niektoré značky požiadali o rozšírenie predajnej plochy, v rámci pôvodného projektu by sme nevedeli naplniť predstavy všetkých nájomníkov. Predajnú plochu preto zväčšíme o 1500 m2,“ uviedol generálny riaditeľ Ipec Group, Ivan Čarnogurský. Ako ďalej informoval, projekt sa tiež doplnil o výškovú presklenú pasáž inšpirovanú milánskou architektúrou. Tá dotvorí atmosféru časti outletu zameranej na taliansku módu.

Podľa informácií developera výstavba prvého slovenského outletu – D1 Outlet City sa začala 1. februára tohto roka a pokračuje podľa stanoveného harmonogramu. Momentálne sa už dokončujú práce na základovej konštrukcii po celom obvode budúceho outletu. V nasledujúcich dňoch sa začne pracovať na obvodovom plášti budúcich prevádzok. Zároveň sa pokračuje vo výstavbe dvojpodlažnej autostrádnej reštaurácie, ktorá je situovaná v priečelí outletu. Hrubá stavba outletu vrátane zastrešenia a inžinierskych sietí bude podľa harmonogramu dokončená už koncom októbra tohto roka.

Spoločnosť Ipec Group doteraz do projektu investovala 4,5 milióna eur z vlastných zdrojov. Celkové náklady na realizáciu 1. fázy, ktorá bude ukončená v marci 2013 by mali dosiahnuť 10 miliónov eur (bez pozemkov). Manažment prevádzky bude zabezpecovat holandská spolocnost Stable, s ktorou investor podpísal zmluvu koncom mája tohto roka. Stable je významným medzinárodným hráčom v oblasti developmentu a prevádzky nákupných a outletových centier. Na holandskom a nemeckom trhu stojí za rozvojom štyroch outletov a expanduje do ďalších troch lokalít.

Foto: IPEC

 
 
Autor: SF/MK-Consulting, Dátum 11.07.2012