/en/article/20478/bsk-pomoze-pri-vystavbe-dialnicnej-krizovatky-triblavina/ BSK pomôže pri výstavbe diaľničnej križovatky Triblavina

BSK pomôže pri výstavbe diaľničnej križovatky Triblavina

Diaľničná križovatka Triblavina, ktorá umožní napojenie dotknutých obcí na diaľnicu D1, by mala byť hotová až v roku 2020. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spolu s ministerstvom dopravy a NDS podpíšu zmluvu o vzájomnej spolupráci pri jej výstavbe. Ako informovala hovorkyňa kraja Iveta Tyšlerová, križovatka pomôže obyvateľom obcí Chorvátsky Grob, Slovenský Grob, Bernolákovo, Ivanka pri Dunaji a mestu Svätý Jur, ktorí na zlú dopravnú situáciu v lokalite upozornili už viackrát.

Spoločným postupom BSK, ministerstva a NDS by sa mala situácia výrazne zlepšiť. Križovatka Triblavina umožní napojenie dotknutých obcí na diaľnicu D1 a umožní ďalší rozvoj oblasti. Ako dodala Tyšlerová, okrem zlepšenia dopravnej situácie sa tiež výrazne zlepší možnosť presmerovania dopravy v prípade kritických situácií. Spomínaným obciam by križovatka mala pomôcť vyriešiť aj problém prílišného zaťaženia tranzitnou dopravou, čím sa životná úroveň ľudí výrazne zlepší.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 15.12.2011