/en/article/20514/bratislava-v-3nity-lifestyle-residence-pouzili-4-druhy-fasady/ Bratislava: V 3nity Lifestyle Residence použili 4 druhy fasády

Bratislava: V 3nity Lifestyle Residence použili 4 druhy fasády

Developerská spoločnosť Vara Group ukončila práce na fasádach multifunkčnej podnože a 1. rezidenčného bloku v komplexe 3nity LifeStyle Residence. Prvá etapa výstavby sa blíži k záveru. Architektonické riešenie bolo pre autorov a projektantov náročné z hľadiska investičného zámeru, ako aj požiadavky investora na aplikácie určitých druhov materiálov. „Pracovali sme od začiatku s obrovskými objemami hmoty – celkové podlažné plochy vrátane podzemia objektu tvoria spolu približne 100 000 m2. Hlavným cieľom bolo objemovo, tvarovo a vizuálne odčleniť jednotlivé funkčné celky – obchodno-spoločenskú a športovú zónu s nákupnými priestormi, kancelárie a rezidenčnú časť – a súčasne ich integrovať do tejto časti mestského prostredia s prevládajúcim administratívnym charakterom,“ uviedol Jozef Páleš, konateľ spoločnosti Arding, ktorá je hlavným projektantom 3nity.

Finálne riešenie ponúka 4 druhy základných fasádnych systémov, ktorých základom je železobetónový nosný skelet objektu. Prvý predstavuje zasklená odvetraná fasáda z veľkoplošných panelov, v 2 odtieňoch sýtej modrej farby. Na rezidenčných blokoch sa strieda s klasickou kontaktnou fasádou, ktorú tvorí tepelná izolácia a omietky v 2 odtieňoch krémovo-žltej farby. V administratívnej časti sa na 2. a 3. podlaží použila ľahká odvetraná fasáda. Jej vonkajšiu vrstvu vytvárajú hliníkové panely červenej farby, nerovnomerne členené v horizontálnom i vertikálnom smere. Štvrtým druhom fasády je ľahký predsunutý zasklený obvodový plášť dodávajúci priestorom väčšiu vzdušnosť.

 
 
Autor: Kharisma / jup, Dátum 23.12.2011