/en/article/20556/trencin-zaciatok-vystavby-a-velkost-auparku-stale-nie-su-jasne/ Trenčín: Začiatok výstavby a veľkosť Auparku stále nie sú jasné

Trenčín: Začiatok výstavby a veľkosť Auparku stále nie sú jasné

Termín začiatku výstavby Auparku v Trenčíne nie je jasný. „Ide o súhru viacerých faktorov, najväčšiu rolu však hrajú nevyjasnené otázky ohľadom riešenia dopravy na tzv. veľkej okružnej križovatke, a to najmä pre mimoriadnu finančnú náročnosť,“ informoval vedúci oddelenia marketingu a PR investorskej spoločnosti HB Reavis Slovakia Roman Karabelli. Ako ďalej dodal, je možné, že objekt, ktorý mal mať 3 podlažia na ploche 10-tisíc m2, bude nakoniec menší. Celkový vzhľad, veľkostné dimenzie či podlažnosť Auparku sa v procese územného a stavebného konania ešte môžu meniť, čo závisí od dohody s mestom a jeho odbornými útvarmi.

HB Reavis chce stavať na pôvodne navrhnutom mieste – pri zjazde z cestného mosta vedľa historického jadra. „Pokiaľ nevyriešime dopravnú otázku, tak pre mesto, ale aj samotného investora je výstavba Auparku nezmyselná, pretože by tam ľudia nechodili,“ myslí si primátor Trenčína Richard Rybníček a dodáva, že presvedčiť investora, aby Aupark vybudoval na inom mieste, ako kde odkúpil pozemky, sa mu nepodarilo.

Od začiatku je proti výstavbe Auparku časť obyvateľov i pamiatkari. Krajský pamiatkový úrad namietal výšku centra, ktorá podľa neho zatieni výhľad na mesto pod hradom. Aj Pamiatkový úrad SR tvrdí, že veľký objekt v popredí historického jadra môže negatívne ovplyvniť vyznenie panorámy mestskej pamiatkovej rezervácie, ktorá sa považuje za jednu z najvýznamnejších v SR.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 09.01.2012