/en/article/20990/ruzomberok-projekt-vystavby-auparku-je-na-neurcity-cas-zastaveny/ Ružomberok: Projekt výstavby Auparku je na neurčitý čas zastavený

Ružomberok: Projekt výstavby Auparku je na neurčitý čas zastavený

Projekt výstavby Auparku v Ružomberku je na neurčitý čas zastavený, potvrdil Roman Karabelli zo spoločnosti HB Reavis. „Projekt je v štádiu prehodnocovania veľkosti predajnej plochy. Robí sa tak s ohľadom na dopyt zo strany maloobchodných sietí a prieskumy o kúpnej sile spádovej oblasti,“ objasnil. „Netvrdím, že Aupark v Ružomberku nebude nikdy postavený,“ podotkol. Za zastavením projektu je podľa neho hospodársky útlm. „Viedol k výraznému zníženiu spotrebiteľských výdavkov domácností a konzervatívnym expanzným plánom zo strany maloobchodníkov,“ konštatoval.

Podľa Karabelliho veľké nadnárodné siete dnes neexpandujú alebo sa rozširujú iba na osvedčených trhoch takzvanej starej Európy. „Teda v Nemecku, Veľkej Británii alebo Škandinávii. Ak sa aj rozhodnú vstúpiť na stredoeurópsky trh, majú záujem o veľké mestá s vyššou kúpnou silou. Ružomberok ich kritériá nespĺňa,“ dodal. Potvrdil, že pozemok, na ktorom by mal Aupark stáť, zatiaľ nepredávajú. „O jeho alternatívnom využití budeme s mestom rokovať“. Pôvodne malo centrum stáť na ploche 10-tisíc m2, po skresaní to má byť 6– až 7-tisíc m2.

 
 
Autor: SITA, Dátum 26.03.2012