/en/article/21008/bratislava-vystavba-panorama-city-odstartuje-zrejme-uz-buduci-rok/ Bratislava: Výstavba Panorama City odštartuje zrejme už budúci rok

Bratislava: Výstavba Panorama City odštartuje zrejme už budúci rok

Spoločnosť J&T Real Estate začne s výstavbou bratislavského projektu Panorama City pravdepodobne už v budúcom roku. „Panorame veríme a budeme ju stavať, dúfam, že už budúci rok,“ uviedol na utorkovej konferencii Real Estate Market > Slovensko 2012 – Development a investície pre jej organizátora – internetový časopis Stavebné fórum.sk – výkonný riaditeľ spoločnosti Pavel Pelikán. V tomto roku chce J&T Real Estate začať s predpredajom bytov, ktorých má byť podľa projektu takmer 600.

Dokončenie projektu očakáva Pelikán v horizonte 4 až 5 rokov. Výškovo by pritom Panorama City nemala presiahnuť viac ako 100 metrov. „Je to pre nás projekt, ktorý si v správnom čase nájde svoje miesto na trhu hlavne preto, že ponúkne jednu z mála lokalít v centre mesta blízko Dunaja, ktorá bude pripravená ponúknuť ľuďom všetko, čo potrebujú,“ doplnil Pelikán.

Projekt polyfunkčného centra Panorama City rozprestierajúceho sa v blízkosti novej budovy SND predstavila spoločnosť J&T Real Estate koncom roka 2007. Dvojica výškových budov mala podľa pôvodných zámerov dosiahnuť výšku okolo 150 m. Súčasťou projektu malo byť námestie s reštauráciami, službami, obchodmi a štvorhviezdičkovým hotelom. Situácia na trhu ho však pribrzdila a zmenila aj plány, takže sa má orientovať predovšetkým na bývanie pre strednú triedu, pričom dopyt po obchodoch má pokryť susediace nákupné centrum Eurovea.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 28.03.2012