/en/article/21203/trnava-investorovi-city-areny-chybaju-dva-pozemky/ Trnava: Investorovi City Arény chýbajú dva pozemky

Trnava: Investorovi City Arény chýbajú dva pozemky

Zásadný nesúhlas s pripravovanou zmenou územného plánu mesta a centrálnej mestskej zóny v súvislosti s výstavbou športovo – nákupného centra City Aréna v Trnave na dnešnom verejnom prerokovaní prezentovala rodina, ktorá má na mieste budúcej City Arény rodinný dom s dvoma bytmi a rodina, ktorá má v tomto území tiež dom.

Zástupca investora a hlavný architekt celého projektu Pavol Adamec povedal, že až do schvaľovania zmeny územného plánu mestským zastupiteľstvom sa bude snažiť s vlastníkmi rodinných domov dohodnúť. Ak k dohode nepríde, investor pracuje na alternatívnom riešení bez nevykúpených pozemkov.

Spracovateľ zmeny územného plánu Peter Zibrin predstavil budúcu City Arénu, ktorá scelí areál terajšieho futbalového Štadióna Antona Malatinského a priestor parkoviska pri mestskom amfiteátri. Projekt spoločnosti Euro Max Slovakia ráta so zachovaním terajšieho trávnika štadióna, výstavbou tribún, hotela, obchodných a administratívnych priestorov a s 1 200 parkovacími miestami v podzemí. Mestské zastupiteľstvo v Trnave by malo nový územný plán schvaľovať pravdepodobne už v júni, najneskôr v septembri. Náklady na realizáciu celého projektu vyčíslil investor na 75 miliónov eur.

 
 
Autor: SITA, Dátum 11.05.2012