/en/article/21108/spisske-podhradie-novy-tender-na-kanalizaciu-a-cistiaren/ Spišské Podhradie: nový tender na kanalizáciu a čistiareň

Spišské Podhradie: nový tender na kanalizáciu a čistiareň

Mesto Spišské Podhradie v okrese Levoča vyhlásilo novú užšiu súťaž na výstavbu verejnej kanalizácie a čistiarne odpadových vôd. Stavebné práce za predpokladanú cenu 4,19 mil. € bez DPH sú plánované na 3 roky a financované majú byť zo zdrojov EÚ, štátneho rozpočtu a z vlastných prostriedkov mesta v rámci OP Životné prostredie. Ako vyplýva z podmienok tendra zverejneného vo Vestníku VO, dodávateľská firma bude vybratá cez elektronickú aukciu.

Projekt počíta s vybudovaním kanalizačnej siete v dĺžke 5 174 m, 297 kanalizačných prípojok a čistiarne odpadových vôd s kapacitou 3 500 obyvateľov, ktorá postačuje na odvádzanie odpadových vôd od všetkých obyvateľov Spišského Podhradia. Pôvodnú užšiu súťaž na výstavbu verejnej kanalizácie a čistiarne odpadových vôd mesto zrušilo. Zdôvodnilo to zmenou okolností, za akých bola súťaž vyhlásená.

Záujemcovia môžu požiadať o účasť v tendri do 4. 5. na adrese bratislavskej firmy PPLA, s.r.o., ktorá kanalizačnú súťaž pre Spišské Podhradie zabezpečuje. Výzvu k predloženiu ponuky dostane najviac 10 uchádzačov, ak splnia podmienky účasti, podľa 2 kritérií s rovnakou váhou po 50 bodov: celkový počet stavieb uskutočnených v rokoch 2007 až 2011, pričom rozpočtované náklady každej musia byť vyššie ako 1 mil. € bez DPH, a celkový súčet nákladov týchto stavieb. Podmienkou účasti v tendri je aj dosiahnutie súhrnného obratu najmenej 3 mil. € v predošlých 3 rokoch z rovnakých či podobných stavebných prác.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 19.04.2012