/en/article/20834/vodarenska-spolocnost-ruzomberok-zacala-tender-za-22-milionov/ Vodárenská spoločnosť Ružomberok začala tender za 22 miliónov

Vodárenská spoločnosť Ružomberok začala tender za 22 miliónov

Vodárenská spoločnosť Ružomberok, a.s. pripravuje investíciu s odhadovanými nákladmi 21,9 mil. eur bez DPH. Plánuje vybudovať kanalizačnú sieť v mestských častiach Ružomberka Biely Potok, Černová a Hrboltová, ako aj v obciach Liptovské Sliače, Liptovská Teplá, Ivachnová a Likavka. Ako vyplýva z podmienok verejnej súťaže, pribudne kanalizácia v dĺžke 40,1 km a 1 698 kanalizačných prípojok.

Súčasťou prác naplánovaných na 3 roky bude rozšírenie a rekonštrukcia čistiarne odpadových vôd v Liptovskej Teplej na kapacitu 8 136 obyvateľov. Zákazka zahŕňa aj zhotovenie realizačnej dokumentácie stavby. Spoločnosť chce projekt financovať z prostriedkov Kohézneho fondu EÚ, zo štátneho rozpočtu a z vlastných zdrojov.

Požadovaný celkový obrat uchádzačov je minimálne 20 mil. eur v každom z posledných 3 rokov. Ďalšou podmienkou je predloženie zoznamu prác rovnakého či podobného charakteru, uskutočnených v rokoch 2007 až 2011. Musia byť na ňom o. i. minimálne 2 zákazky na výstavbu alebo rekonštrukciu komunálnych splaškových alebo jednotných stokových sietí v hodnote najmenej po 10 mil. eur.

Vodárenská spoločnosť Ružomberok, a.s., ktorej väčšinovým akcionárom je mesto Ružomberok, vznikla ako nástupnícka spoločnosť rozdelením Severoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s. so základným imaním 7,87 mil. eur. Zabezpečuje výrobu a distribúciu vody, odvádzanie a čistenie odpadových vôd pre 58 tis. obyvateľov a priemysel dolného Liptova.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 28.02.2012