/en/article/21126/bratislava-obcania-budu-diskutovat-o-vystavbe-v-starom-ruzinove/ Bratislava: Občania budú diskutovať o výstavbe v Starom Ružinove

Bratislava: Občania budú diskutovať o výstavbe v Starom Ružinove

Bratislavský Ružinov dnes opäť diskutuje so svojimi obyvateľmi o výstavbe na území mestskej časti. Ako informovala ružinovská hovorkyňa Miroslava Štrosová, diskusia o výstavbe v lokalite Starý Ružinov je určená pre všetkých, ktorých zaujíma budúca tvár ich susedstva a celého Ružinova. Na podujatí sa zúčastní starosta Dušan Pekár a ďalší zástupcovia ružinovskej samosprávy.

Ružinovská samospráva spustila projekt Obnovujeme poriadok v Ružinove, ktorý dáva možnosť ľuďom získať aj podávať informácie o problémoch výstavby v ich susedstve. Ružinovský starosta a poslanci chcú urobiť poriadok v chaotickej výstavbe v mestskej časti. Ako dodala Štrosová, na dosiahnutie tohto cieľa mestská časť vypracováva podrobné ÚP zón, ktoré budú presnejšie definovať, čo, kde a ako vysoko môže byť v Ružinove postavené. Diskusiu s obyvateľmi Ružinova samospráva zorganizovala k lokalite Ostredky. „Bohatá účasť na diskusii na Ostredkoch minulý mesiac potvrdila, že ľudí téma výstavby zaujíma a chcú vedieť o tom, čo sa okolo nich deje. Zároveň nám aj oni poskytnú ďalšie informácie k tomu, čo vo svojom okolí zaregistrovali,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 24.04.2012