/en/article/21666/trnavska-firma-tss-grade-sa-bude-restrukturalizovat/ Trnavská firma TSS Grade sa bude reštrukturalizovať

Trnavská firma TSS Grade sa bude reštrukturalizovať

Stavebná firma TSS Grade, a.s. so sídlom v Trnave sa bude reštrukturalizovať. Spoločnosť to zdôvodnila tým, že sa chce ekonomicky ozdraviť, zachovať väčšinu pracovných miest a svoju právnu subjektivitu. Pristúpiť k reštrukturalizácii sa rozhodla napriek tomu, že jej pribúdajú obchodní partneri, ktorí neplatia svoje splatné záväzky. O začatí reštrukturalizačného konania v zadlženej stavebnej firme na jej návrh nedávno rozhodol Okresný súd Bratislava I.

„V plnom rozsahu si plníme všetky funkcie v štandardnom režime ako doteraz a i naďalej sa plánujeme zúčastňovať tendrov. Neplnenie záväzkov plynúcich zo zmluvných vzťahov sa u viacerých právnych subjektov v poslednej dobe stáva celospoločenským trendom, preto bol tento krok nevyhnutný. V danej situácii považujeme reštrukturalizáciu za najlepšie riešenie, ktoré umožní dosiahnuť rýchly a merateľný efekt optimálneho fungovania spoločnosti,“ informovala vo štvrtok agentúru SITA hovorkyňa TSS Grade Michaela Kroková.

Trnavská firma neodpovedala na otázky o výške jej dlhov a pohľadávok ani o dosiahnutom hospodárskom výsledku vlani a v prvom polroku tohto roka. Neuviedla ani to, koľko má v súčasnosti zamestnancov, či bude prepúšťať a či im dlhuje na mzdách.

 
 
Autor: SITA, Dátum 14.09.2012