/en/article/21599/bratislava-znacenie-na-cestach-obnovia-za-takmer-124-miliona-eur/ Bratislava: Značenie na cestách obnovia za takmer 1,24 milióna eur

Bratislava: Značenie na cestách obnovia za takmer 1,24 milióna eur

Bratislavská samospráva upraví a obnoví vodorovné dopravné značenie na cestách za 1 240 673 eur. Verejnú súťaž vyhrala spoločnosť Saroute, ktorá počas nadchádzajúcich štyroch rokov opraví značenie na vozovkách, mostoch, podjazdoch či priechodoch pre chodcov. Agentúru SITA o tom informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy. Mesto začalo s obnovou dopravného značenia na bratislavských cestách I. a II. triedy v polovici augusta. Od dodávateľa požaduje, aby mali nátery príslušné reflexné prvky aj protišmykové vlastnosti. V záujme plynulosti premávky sa bude na úprave značenia pracovať hlavne počas dní pracovného pokoja a v nočných hodinách.

Mesto v marci vyhlásilo verejnú súťaž s použitím elektronickej aukcie, kde hodnota zákazky bola stanovení na úroveň 4 milióny eur. Do súťaže sa prihlásili tri spoločnosti a z elektronickej aukcie vyšiel víťaz, ktorého konečná cena sa dostala na 1 240 673 eur. Vďaka aukcii sa tak podarilo znížiť obálkovú cenu víťaza súťaže zo 6,8 mil. na 1,24 mil. eur a magistrát tak ušetril viac ako 5,5 milióna eur. Na druhom mieste skončila spoločnosť, ktorá ponúkla realizáciu prác vodorovného dopravného značenia za 1,3 milióna eur. Ako uviedol Ľubomír Andrassy, súťaž, ktorej priebeh a ani výsledky neboli žiadnym uchádzačom spochybnené, ukázala, že využívanie elektronických aukcií vnáša do procesu verejného obstarávania nielen transparentnosť, ale dokáže výrazne šetriť verejné financie.

 
 
Autor: SITA, Dátum 28.08.2012