/en/article/21849/cez-operacny-program-sa-doteraz-zrevitalizovalo-46-obci/ Cez Operačný program sa doteraz zrevitalizovalo 46 obcí

Cez Operačný program sa doteraz zrevitalizovalo 46 obcí

Cez Operačný program Bratislavský kraj (OPBK) sa doteraz zrevitalizovalo 46 obcí a miest v regióne. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Iveta Tyšlerová, na implementácii projektov sa podieľal aj Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

„Jedným z príkladov úspešne zrealizovaného projektu je aj upravené verejné priestranstvo v centrálnej časti obce Zálesie, v okrese Senec. Na ploche takmer 4 200 metrov štvorcových vznikla atraktívna oddychová zóna so zeleňou, detským ihriskom, fontánou a javiskom pre kultúrne podujatia,“ uviedol predseda kraja Pavol Frešo. Vynovenému priestranstvu dominuje zeleň, ktorá aj vďaka štyrom desiatkam vysadených stromov a takmer tisícke krov nadobúda parkový charakter. "Mimoriadnej obľube obyvateľov sa teší fontána, ktorá je vo večerných hodinách farebne podsvietená,“ dodala Tyšlerová s dodatkom, že náklady na projekt dosiahli takmer 430-tisíc eur.

Obnova centra obce prostredníctvom operačného programu je však podľa predsedu kraja len prvým krokom zvýšenia kvality miestneho obyvateľstva. "Nemenej dôležité je zabezpečiť aj udržateľnosť tohto priestranstva do budúcna,“ poznamenal Frešo s tým, že ako vyplýva z kontrol, ktoré zamestnanci BSK priebežne vykonali, možno aj starostlivosť obce Zálesie o revitalizované územie hodnotiť ako vzorovú.

 
 
Autor: SITA, Dátum 07.11.2012