/en/article/24497/cinske-investicie-do-europskych-nehnutelnosti-narastli-o-stvrtinu/ Čínske investície do európskych nehnuteľností narástli o štvrtinu

Čínske investície do európskych nehnuteľností narástli o štvrtinu

Už nielen Londýn, ale aj Francúzsko, Nemecko, Benelux a ďalšie európske krajiny lákajú čínskych a taiwanských realitných investorov. Vlani na starý kontinent nasmerovali 8,5 miliardy eur investícií, o 22 percent viac ako rok predtým, uvádza poradenská spoločnosť Cushman & Wakefield.

Kým v predchádzajúcich rokoch sa čínski investori sústredili na Londýn, v minulom roku sa rozbehli po celom kontinente. V roku 2014 z takmer siedmich miliárd eur investícií smerovalo vyše 80 percent (5,9 miliardy eur) do Veľkej Británie, z toho 90 percent do Londýna.

Vlani poklesol podiel Británie na 56 percent, pričom klesol aj podiel metropoly v rámci krajiny pod 90 percent. Veľký kus koláča si odkuslo Francúzsko s podielom 27 percent. Vďačí za to najmä veľkej hotelovej akvizícii firmy Shanghai Jin Jiang International Hotels.

Ďalšie trhy, ktoré lákali čínskych investorov, boli Nemecko, periférie ako Španielsko a Taliansko a Benelux najmä vďaka veľkej akvizícii nákupných centier v Belgicku firmou China Investment Corporation.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…tvrtinu.html

 
 
Autor: Daniel Suchý, eTrend, Dátum 14.03.2016