/en/article/24519/slnecnice-dorastu-na-stredne-velke-slovenske-mesto/ Slnečnice dorastú na stredne veľké slovenské mesto

Slnečnice dorastú na stredne veľké slovenské mesto

Kedysi to boli polia, na ktorých sa aj vrany otáčali. Južný okraj Petržalky je pre mnohých Bratislavčanov koncom mesta, kam chodia najmä za športom na dunajskú hrádzu či pokračujú ďalej smerom na Jarovce a Rusovce. Počas výstavby najväčšieho sídliska na Slovensku niektoré časti slúžili aj ako skladisko pre nahromadený materiál. Toho dôkazom je jeden doteraz zachovaný a niekoľko ďalších, medzičasom zrušených, umelých kopcov tvorených odpadom z výstavby počas socializmu.

Dnes je tu množstvo stavebných mechanizmov, rozostavaných objektov a robotníkov. Po rokoch výstavby rozsiahlej obytnej zóny známej ako Slnečnice už stoja stovky bytov v prvých viladomoch a radových rodinných domoch. Slovenská developerská skupina Cresco Group podnikateľa Štefana Beleša k tomu pridáva nové bytovky, cesty či občiansku vybavenosť. Vzniká tu mesto s potenciálom pre 11-tisíc obyvateľov, čo je viac, než má celá Stupava.

Viac na: http://www.etrend.sk/…e-mesto.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 21.03.2016