/en/article/24568/rande-s-realitou-slnecnice-2-konkurencia-je-silna-chce-to-pridat/ Rande s realitou Slnečnice 2: Konkurencia je silná, chce to pridať

Rande s realitou Slnečnice 2: Konkurencia je silná, chce to pridať

Nebudeme tajiť, že prvá etapa veľkorysého rezidenčného projektu Slnečnice na južnom okraji bratislavskej Petržalky sa nám veľmi páčila. Veď uprostred poľa vznikli nielen architektonicky zaujímavé bytovky, ale aj nová zeleň, ulice a multifunkčné ihrisko. Nešlo len o osamelého vojaka uprostred kukurice, ale o plnohodnotnú obytnú štvrť so službami a možnosťou tráviť voľný čas aj mimo sledovania televízie. Nedávno sa tu dokonca konal koncert pre obyvateľov.

Slnečnice sa medzičasom tak rozrástli, až ich developer rozdelil na dve časti. Zóna Mesto na Panónskej ulici má ambíciu priniesť typicky mestské husté bývanie vo vysokých bytovkách i s parkom medzi nimi. Naopak, Viladomy ďalej smerom na Rusovce chcú byť komornejšie, drahšie a hodnotnejšie bývanie pre rodiny. Celá štvrť môže časom dorásť až na stredne veľké slovenské mesto s rovnakým počtom obyvateľov ako má taká Stupava. Dnes hodnotíme druhú fázu Viladomov.

Prvý pohľad na urbanizmus

Druhá etapa priniesla do územia 210 bytov v troch päťpodlažných bytovkách. Ich ceny sa pohybujú na úrovni medzi 1 800 až 1 900 eur/m2 vrátane DPH. Nachádzajú sa hneď vedľa hlavnej cesty v smere do Rusoviec, dve majú trochu zaoblený charakter, jedna priamo pri ceste je prakticky identická so susednou z prvej fázy. Medzi nimi postavila developerská spoločnosť Cresco Group a architektonický ateliér Compass zeleň, detské ihrisko, lavičky i fontánu.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…-pridat.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 12.04.2016