/en/article/24533/trigranit-sa-chce-aj-po-zmene-majitela-nadalej-sustredit-na-slovensko/ TriGranit sa chce aj po zmene majiteľa naďalej sústrediť na Slovensko

TriGranit sa chce aj po zmene majiteľa naďalej sústrediť na Slovensko

Jeden z prvých zahraničných developer na Slovensku, maďarská spoločnosť TriGranit, koncom vlaňajška zmenila majiteľa. Získala ju realitná odnož americkej private equity firmy TPG, ktorá už u nás vlastní niekoľko priemyselných parkov a pozemkov. Hovorí aj o ďalších akvizíciách.

Árpád Török, CEO TriGranitu pre magazín Across zameraný na maloobchodné nehnuteľnosti vysvetľuje, že cieľom nového vlastníka je vytvorenie vedúcej stredoeurópskej platformy. A nielen cestou novej výstavby, ale aj kúpou existujúcich dobre výkonných projektov v regióne.

„Počas finančnej krízy v roku 2008 sme zmenili našu stratégiu a zamerali sa viac na development obchodných centier a áčkových kancelárskych komplexov,“ hovorí šéf TriGranitu. Firma chcela podľa neho znížiť diverzifikáciu aktivít a sústrediť sa na to, v čom je dobrá. Pomohlo to prežiť náročné ekonomické časy a priniesť na trh skoro každý rok nový projekt.

Spolu so zmenou majiteľa možno očakávať sústredenie sa len na trhy s dobrou ekonomickou výkonnosťou, medzi ktoré riaditeľ radí poľskú Varšavu i menšie mestá v tejto krajine, Budapešť, Prahu a Bratislavu. Okrem kúpy a budovania nových centier sa chce spoločnosť zamerať na modernizáciu či repozicionovanie existujúcich budov.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…ovensko.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 29.03.2016