/en/article/24395/presovsky-projekt-na-trojke-meni-majitela/ PREŠOVSKÝ PROJEKT NA TROJKE MENÍ MAJITEĽA
PREŠOVSKÝ PROJEKT NA TROJKE MENÍ MAJITEĽA

PREŠOVSKÝ PROJEKT NA TROJKE MENÍ MAJITEĽA

Projekt prestavby roky chátrajúceho, nedostavaného stomatologického pavilónu na Sídlisku III v Prešove, zmenil majiteľa. Spoločnosť Cresco Group ho predala miestnej stavebno-projekčnej spoločnosti GMT development, s.r.o., ktorá je členom skupiny GMT. Projekt prestavby sa nemení, nový majiteľ pokračuje podľa pôvodného návrhu a na ulici Antona Prídavku vybuduje 100 bytov a obchodné priestory v prízemí budovy, zamerané na služby obyvateľom. Projekt už získal aj právoplatné stavebné povolenie.

„Spoločnosť GMT development nás oslovila so záujmom o kúpu projektu Na Trojke a po vzájomných rokovaniach sme sa rozhodli ich ponuku prijať. Veríme, že projekt prestavby stomatologického pavilónu je v dobrých rukách a zveľadí prostredie Sídliska III. Nám predaj projektu umožní naplno sa sústrediť na ostatné projekty v regióne. Pokračujeme v príprave rezidenčného projektu Mlynská bašta v Košiciach, ktorý do centra mesta prinesie nadštandardné byty v atraktívnej lokalite spätej s históriou. Predaj plánujeme spustiť v prvej polovici roka 2016. Zároveň vyhodnocujeme aj ďalšie investičné príležitosti v Košiciach,“ uvádza Ján Krnáč z Cresco Group.

Spoločnosť GMT development je na trhu už 12 rokov a počas nich v regióne východného Slovenska realizovala desiatky projektov. „Vzhľadom na skutočnosť, že naša spoločnosť sa sústreďuje na projekty v regióne východného Slovenska, poznáme dostatočne aj špecifiká daného realitného prostredia. Projekt Polyfunkčného bytového domu Na Trojke nás oslovil predovšetkým lokalitou a koncepciou skladby bytov. Vzhľadom na skutočnosť, že v minulom roku sme ukončili projekt Obchodno-administratívneho centra na Kúpeľnej ulici v Prešove a finišujeme s projektom Obytného komplexu Plzenská, vnímame tento ďalší prešovský projekt ako možnosť ponúknuť Prešovčanom zaujímavý polyfunkčný komplex, v ktorom uvažujeme s koncepciou malometrážnych nájomných bytov pre mladé rodiny, doplnených o funkcie obchodu a služieb. Tento koncept bývania je v Prešove málo zastúpený a verím, že si nájde rýchlo svojich záujemcov,“ uvádza Ing. arch. Slavomír Gmitter, konateľ spoločnosti.

Cresco (text i obrazek)

 
 
Autor: Cresco, Dátum 01.02.2016