/en/article/24116/real-estate-market-2015-konferencia-internetoveho-casopisu-stavebne-forum/ REAL ESTATE MARKET 2015, konferencia internetového časopisu Stavebné fórum
REAL ESTATE MARKET 2015, konferencia internetového časopisu Stavebné fórum

REAL ESTATE MARKET 2015, konferencia internetového časopisu Stavebné fórum

Tradičná jesenná konferencia internetového časopisu Stavebné fórum.sk, Real Estate Market 2015, sa uskutoční už 5.novembra 2015 v bratislavskom Austria Trend Hoteli.

Tento ročník sa uskutoční pod záštitou a taktiež i za aktívnej účasti Ingrid Konrad, hlavnej architektky Bratislavy. Jej čestným hosťom bude riaditeľ odboru plánovania mesta Viedne, Thomas Madreiter. Vzhľadom k jeho účasti a predpokladaným účastníkom z rakúska, bude konferencia simultánne tlmočená do nemeckého jazyka.

Celodenný program konferencie je rozdelený do štyroch diskusných panelov. V prvom sa bankári a ekonomickí experti, mimo iných aj hlavná ekonómka Slovenskej sporiteľne Mária Valachyová či analytik NBS Mikuláš Cár, budú zamýšľať nad makroekonomickým stavom slovenskej ekonomiky a ich dopadom na realitný biznis. Vzhľadom k výnimočne pozitívnemu hospodárskemu vývoji SR a s ním korešpondujúcou dobrou kondíciou trhu sa dá očakávať, že vyznenie tejto časti programu bude predovšetkým optimistické.

To pravdepodobne nebude platiť v paneli nasledujúcom, ktorý sa bude venovať realitnej legislatíve, či daniam. V centre pozornosti je aktuálne niekoľko právnych noriem, napríklad nový stavebný zákon, ktorý – vzhľadom k aktuálnemu stavu prejednávania – drží realitný biznis v neistote. Nemenej zaujímavý je i pripravovaný zákon o poplatku za rozvoj, ktorý podľa niektorých citeľne zvýši cenu nehnuteľností. Panel, ktorým účastníkov prevedú Soňa Hanková z Ernst & Young), Tatiana Prokopová zo Squire Patton Bogs a Peter Ďanovský z TPA Horwath prinesie i prehľad ďalších legislatívnych a daňových noviniek, na ktoré sa trh musí pripraviť.

Tradične najsledovanejšou býva na konferenciách Stavebného fóra.sk problematika rezidenčných nehnuteľností. Bytový panel venovaný nie len samotnej výstavbe, ale aj jej vzťahu k verejnému priestoru povedie Filip Žoldák, majiteľ realitne kancelárie Herrys. Sekundovať mu budú napr. Boris Hrbáň (imagine development) a Michal Šourek (MS architekti).

V ešte širšej mierke sa developmentu, výstavbe a mestskému urbanizmu bude venovať panel vedený hlavnou architektkou Bratislavy, Ingrid Konrad. Aktuálne o celosvetovo živej problematike Smart Cities a jej dopadoch na realizované investičné zámery budú s hlavnou architektkou rozoberať páni Madreiter (mesto Viedeň) a Petrovič (imagine development).

Viac informácií o programe i prihlasovací formulár nájdete na: http://www.stavebne-forum.sk/slovensko2015.

 
 
Autor: PB/SV, Dátum 15.10.2015