/en/article/24662/hb-reavis-a-jt-real-estate-spustili-kampan-nove-lido/ HB Reavis a J&T Real Estate spustili kampaň Nové Lido

HB Reavis a J&T Real Estate spustili kampaň Nové Lido

Centrum Bratislavy by sa malo rozšíriť aj na pravý breh Dunaja. Nová štvrť, ktorú tu už roky chystajú developeri HB Reavis a J&T Real Estate by mala prepojiť Staré Mesto a Ružinov s Petržalkou a urobiť z Bratislavy kompaktné mesto s kvalitným nábrežím a verejnými priestormi. Hovorí o tom kampaň Nové Lido, ktorá má otvoriť verejnú diskusiu a ľuďom zrozumiteľne vysvetliť, ako by mala nová štvrť vyzerať.

Kampaň spustili architekti a urbanisti z ateliérov Compass, Jakub Cigler Architekti a Marko & Placemakers v spolupráci s kreatívnym štúdiom Milk. Vychádza z urbanistickej koncepcie z dielne spomínaných troch ateliérov pre územie medzi dunajskou hrádzou, Einsteinovou ulicou, Starým mostom a Mostom Apollo. V území s oficiálnym názvom Celomestské centrum Bratislava – Petržalka vlastnia väčšinu pozemkov obaja developeri, ktorí už v minulosti predstavili niektoré čiastkové projekty.

V roku 2006 mesto schválilo územný plán tejto zóny, ktorý však už nevyhovuje súčasným požiadavkám na rozvoj mesta. Developeri si preto objednali novú urbanistickú štúdiu u ateliéru Bouda Masár Architekti. Vychádzala z koncepcie, na ktorej trojica ateliérov pracuje už päť rokov. Štúdia prešla v roku 2014 verejným prerokovaním a mala by sa stať podkladom pre zmenu územného plánu, ktorej obstarávanie sa rozbieha.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…ve-lido.html

 
 
Autor: Daniel Suchý, eTrend, Dátum 16.05.2016