/en/article/20000/multifunkcny-komplex-central-v-bratislave-otvoria-o-rok/ Multifunkčný komplex Centrál v Bratislave otvoria o rok

Multifunkčný komplex Centrál v Bratislave otvoria o rok

Multifunkčný komplex Centrál v Bratislave, ktorého otvorenie je naplánované o rok, má dnes obsadené obchodné priestory už na 65 %. Obsadenosť administratívnych priestorov je podľa investora, slovenskej spoločnosti Immocap Group, na úrovni 75 %. Komplex v blízkosti Trnavského mýta pozostáva zo 4-podlažného nákupného centra s rozlohou 36-tisíc m2 pre viac ako 140 obchodov. Centrál ponúkne aj 19-tisíc m2 kancelárskych priestorov.

Medzi budúcich nájomníkov patrí telekomunikačná spoločnosť Orange Slovensko, ktorá obsadí 82,5 m vysokú administratívnu budovu. O prevádzku nákupného centra sa postará nemecká spoločnosť ECE, najväčší prevádzkovateľ shopping centier v Európe. Na prízemí a 1. poschodí nákupného centra budú módne obchody a služby, 2. poschodie bude vyhradené pre stravovacie prevádzky a fitness centrum.

„Centrál je jediným multifunkčným projektom tejto veľkosti na Slovensku, ktorý za posledné tri roky získal financovanie,“ uviedol investičný riaditeľ spoločnosti Immocap Group Martin Šramko. Na projekte finančne participuje konzorcium bánk pod vedením slovenskej Tatrabanky a ďalších troch bánk v zložení VÚB, Raiffeisenlandesbank Oberösterreich a HYPO Investmentbank.

Súčasťou Centrálu bude aj 4-hviezdičkový hotel patriaci do nemeckej siete Lindner Hotels & Resorts s kapacitou 230 izieb a s kongresovým centrom pre 500 hostí. Projekt ponúkne taktiež relaxačno-športové centrum, ktorého súčasťou bude plavecký bazén prístupný širokej verejnosti. Immocap Group ponúkne na streche nákupného centra aj zelený park pre verejnosť na ploche 6 000 m2. Na parkovanie developer pripravil podzemné parkovisko s kapacitou viac ako 1 300 parkovacích miest.

 
 
Autor: SITA, Dátum 21.09.2011