/en/article/18409/niektore-mesta-sa-podpory-na-priemyselne-parky-nedockaju/ Niektoré mestá sa podpory na priemyselné parky nedočkajú

Niektoré mestá sa podpory na priemyselné parky nedočkajú

Niektoré mestá sa finančnej podpory štátu na projekty priemyselných parkov zrejme nedočkajú. Ešte bývalá vláda sa na svojich výjazdových rokovaniach okrem iného zaviazala podporiť realizáciu priemyselných zón v Topoľčanoch, v lokalite Chotín pri Komárne, vo Svidníku a v Kráľovskom Chlmci. Ministerstvo hospodárstva SR pod súčasným vedením Juraja Miškova však už s podporou týchto projektov nepočíta.

Rezort už predložil do pripomienkového konania materiál, v ktorom žiada vládu o zrušenie podpory spomínaných projektov. Svoje kroky odôvodňuje nedostatkom finančných prostriedkov, takže tieto úlohy pridelené počas vlády Roberta Fica považuje dnes za bezpredmetné.

Postoj k výstavbe priemyselných parkov na Slovensku chce zmeniť aj Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) pod vedením staronového šéfa Róberta Šimončiča. Podľa neho treba najprv nájsť investora a až potom vytvoriť preňho konkrétnu lokalitu.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 17.12.2010