/en/article/19545/bardejov-novy-investor-vytvori-okolo-350-pracovnych-miest/ Bardejov: Nový investor vytvorí okolo 350 pracovných miest

Bardejov: Nový investor vytvorí okolo 350 pracovných miest

Do Bardejova smeruje nový investor, ktorý tu vytvorí okolo 350 pracovných miest. Ide o európsku firmu, ktorá podniká v oblasti obuvníckeho priemyslu a od januára 2012 by tu mala rozbehnúť výrobu. Smeruje do hnedého priemyselného parku, do areálu bývalého podniku JAS, ktorý vlastní mesto. V lete chce s ním bardejovská radnica podpísať zmluvu o budúcej zmluve.

Podľa bardejovského primátora Borisa Hanuščaka sú priestory stavebne pripravené. Termín začatia náboru zamestnancov sa dozvie počas júlovej návštevy investora. Názov spoločnosti nechcel zverejniť. Uviedol však, že ide o celosvetovo známu firmu, ktorá v SR ešte nemá výrobné aktivity. Pre Bardejov sa rozhodla z viacerých dôvodov: vyhovujúce priestory, dlhoročná tradícia v obuvníckom priemysle a dostatok kvalifikovanej pracovnej sily.

„Je to známa svetová obuvnícka firma, ktorá dáva záruky, že naše záväzky voči ministerstvu hospodárstva a SARIO splníme,“ uviedol Hanuščak. O revitalizácii hnedého priemyselného parku rozhodlo bardejovské zastupiteľstvo v roku 2008 a následne podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok. Celkové oprávnené náklady na jeho výstavbu predstavovali v roku 2009 sumu 9,7 milióna eur, z toho vyše 600-tisíc eur vyčlenila na projekt samospráva zo svojho rozpočtu.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 28.06.2011