/en/article/19601/levice-v-hnedom-priemyselnom-parku-najde-pracu-110-ludi/ Levice: V hnedom priemyselnom parku nájde prácu 110 ľudí

Levice: V hnedom priemyselnom parku nájde prácu 110 ľudí

V hnedom priemyselnom parku v Leviciach nájde prácu 110 ľudí. Vznikne v bývalom areáli skladu ovocia a zeleniny na Sokolovskej ulici. Ako uviedol primátor Levíc Štefan Mišák, mesto už podpísalo zmluvu s ministerstvom hospodárstva, do mesiaca by sa malo skončiť verejné obstarávanie na dodávateľa prác. Do konca roka tu zbúrajú nepotrebné objekty a zrekonštruujú a nadstavia 2 výrobné haly. Výstavba by mala trvať 18 mesiacov.

Mesto objekty po rekonštrukcii prenajme 2 slovenským strojárskym firmám. Firmy ROEZ z Levíc a Hadvičák z Banskej Bystrice tu chcú rozšíriť činnosť a prenajať si priestory na 15 rokov. Ich pôsobenie má byť prínosom pre rozvoj energetiky a automobilového priemyslu v regióne. „Najväčším prínosom je likvidácia nefunkčných budov, chátrajúcich pozemkov a ekologických záťaží,“ povedal Mišák. Na výstavbu parku získalo mesto dotáciu z EÚ vo výške 9 286 590 eur, čo predstavuje 95 % z celkových oprávnených výdavkov projektu. Samospráva projekt spolufinancuje 5 %, čo je 488 767 eur.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 12.07.2011