/en/article/19612/tornala-v-meste-skolaudovali-priemyselny-park-investorov-nemaju/ Tornaľa: V meste skolaudovali priemyselný park, investorov nemajú

Tornaľa: V meste skolaudovali priemyselný park, investorov nemajú

V Tornali skolaudovali priemyselný park za vyše 10 mil. eur z eurofondov. Subjekty, ktoré sa pôvodne zaviazali v ľahkom priemysle preinvestovať viac ako 4 mil. eur, tu však podnikať nebudú. Ako informovala primátorka Tornale Anna Szögediová, traja sa neozvali, jeden svoje zámery prehodnotil a radšej zaplatí pokutu.

Podľa primátorky boli zmluvy o budúcich zmluvách so 4 investormi zo Španielska, ČR a SR súčasťou projektu. „Všetkých som oslovila, ale zásielky si neprebrali. Považujeme to za nezáujem,“ povedala a dodala, že z investorov sa ohlásil iba jeden, aj ten mal výhrady voči slabej komunikácii o stave priemyselného parku. Podľa nej tu má do 3 rokov na základe zmluvy vzniknúť 240 pracovných miest.

„Teraz čakáme investorov, aby priemyselný park slúžil Tornaľčanom a regiónu,“ povedala Szögediová. Ako zdôraznila, rokujú s viacerými novými investormi, no pred podpísaním zmluvy sa konkrétne vyjadriť nechcela. „Mnohí negatívne hodnotia cestné komunikácie R2, ktorá im od Zvolena do Tornale nevyhovuje,“ podotkla.

Tornaľa sa na investovaní podieľala 5 %, čo je 600-tis. eur. Mesto bude navyše dodávateľovi platiť 170-tis. eur za neoprávnené výdavky, ktoré neboli súčasťou projektu. Tornaľa získala 10-miliónový nenávratný príspevok na revitalizáciu objektu nefunkčného textilného závodu Ozeta začiatkom roka 2009.

 
 
Autor: SITA, Dátum 14.07.2011