/en/article/19350/v-starej-turej-by-malo-vzniknut-500-pracovnych-miest/ V Starej Turej by malo vzniknúť 500 pracovných miest

V Starej Turej by malo vzniknúť 500 pracovných miest

V Starej Turej by malo vzniknúť približne 500 pracovných miest. Miestna spoločnosť Elster, ktorá vyrába plynomery a vodomery, totiž plánuje vo svojom areáli vybudovať novú montážno-kompletizačnú halu. „V nasledujúcom období máme záujem rozšíriť výrobu,“ uviedla spoločnosť v investičnom zámere, ktorý už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

S výstavbou haly, ktorá by si mala vyžiadať zhruba 5 mil. eur, chce firma začať koncom leta 2011, ukončenie je naplánované na začiatok roka 2012. Nová hala poskytne firme výrobnú plochu s rozlohou od 7 do 11-tisíc m2 podľa toho, pre ktorý variant sa investor rozhodne.

Firma Elster, člen skupiny Elster Group, vyrába alebo dodáva plynomery, vodomery a regulátory rôznych druhov. Má zriadené spoločné podniky v Ruskej federácii a na Ukrajine, obchodné zastúpenia v 7 krajinách a dodáva svoje výrobky do viac ako 20 krajín sveta. Jej plynomery použila aj Austrálska vedecká expedícia v Antarktíde.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 23.05.2011