/en/article/20312/spisska-bela-mesto-dokoncuje-vystavbu-futbaloveho-stadiona/ Spišská Belá: Mesto dokončuje výstavbu futbalového štadióna

Spišská Belá: Mesto dokončuje výstavbu futbalového štadióna

Do konca roka bude mať Spišská Belá na Športovej ulici pri Belianskych kúpeľoch nový futbalový štadión. Jeho výstavbu financuje mesto z vlastných zdrojov v celkovej výške 1,5 mil. eur. „Museli sme riešiť cintorín, ktorého kapacita bola takmer zaplnená, vedľa bol pôvodný štadión. Premiestnením a výstavbou nového štadióna sme vyriešili hneď dve veci. Okrem štadióna máme asi na 15 rokov vyriešený problém s hrobovými miestami na cintoríne,“ uviedol primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak.

Nový futbalový štadión vznikol na zelenej lúke. Hracia plocha s umelým trávnikom je už hotová. Stavebná firma teraz dokončuje montáž vonkajšieho osvetlenia hracej plochy. Pred dokončením je aj hlavný objekt štadióna s tribúnou s kapacitou 650 miest a kompletným zázemím pre futbalistov. Podľa primátora väčšina prác bude ukončená najneskôr do 15. 12. Na jar 2012 zostanú už len terénne práce v okolí. Do dokončenia štadióna tlačia mesto aj futbalové kluby z okolitých obcí a miest, ktoré ho chcú pred jarnou časťou futbalových súťaží využiť na tréning. Po dokončení to bude najmodernejší futbalový štadión pod Tatrami, aký nemajú ani viaceré okresné mestá.

Projekt futbalového štadióna predpokladá v II. etape výstavbu multifunkčnej haly za približne 600 000 eur napojenej na dokončený objekt tribún na futbalovom štadióne. „Všetko zázemie, ako sú aj šatne, vykurovanie, sú už pripravené v objekte, ktorý na futbalovom štadióne dokončujeme teraz,“ podotkol primátor. Nová hala s rozmermi 30×50 m a sedačkovou kapacitou 800 miest bude slúžiť na športové podujatia, ale aj na organizovanie rôznych kultúrno-spoločenských podujatí v meste. Súčasne s výstavbou nového futbalového štadióna mesto dokončuje výstavbu verejného osvetlenia na prístupovej ceste k štadiónu na Športovej ulici. Do leta 2012 plánuje opraviť aj prístupovú cestu a zriadiť priechod pre peších cez železničnú trať na Kúpeľnej.

 
 
Autor: SITA, Dátum 16.11.2011