/en/article/19529/bratislava-lamacania-multifunkcnu-halu-nechcu/ Bratislava: Lamačania multifunkčnú halu nechcú

Bratislava: Lamačania multifunkčnú halu nechcú

Obyvatelia bratislavského Lamača multifunkčnú halu nechcú. Na verejnom stretnutí so spoločnosťou Wynn, primátorom Bratislavy Milanom Ftáčnikom a starostom mestskej časti Petrom Šramkom sa vyjadrili proti jej výstavbe, ktorá sa nestretla s pochopením ani v iných mestských častiach. Lamačanom prekáža najmä devastácia životného prostredia či vyrúb stromov, ktoré si svojpomocne vysadili. Obávajú sa tiež, že keď sa ihriská nahradia betónom, hrozí zatekanie do pivníc domov.

Multifunkčnú halu chce investor postaviť v stabilizovanom území medzi ulicami Na Barine a Bakošova, v susedstve Lamačského potoka. Jej súčasťou je cyklistický ovál, ihriská, wellnes, fitnes, prevádzková budova určená pre sídlo Slovenského cyklistického zväzu a 246 parkovacích miest. Obyvateľom sa napriek tomu tento zámer nepáči. Projekt je podľa nich nedotiahnutý a únosnosť územia je absolútne nedomyslená.

Miestne zastupiteľstvo v minulom volebnom období (2007) prenajalo investorovi pozemok na 60 rokov. Nové zastupiteľstvo bude o multifunkčnej hale rozhodovať znovu a mesto následne vydá záväzné stanovisko. Ftáčnik avizoval, že bude negatívne, lebo súčasná poloha štadióna je v rozpore s ÚP. Zasahuje totiž do územia, kde územný plán športovú funkciu nedovoľuje. Riaditeľ spoločnosti Wynn, s.r.o. Peter Malíček sa vyjadril, že spraví všetky kroky, aby bol projekt dokončený.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 23.06.2011