/en/article/19336/banska-bystrica-priemyselny-park-chcu-do-dvoch-rokov-plne-obsadit/ Banská Bystrica: Priemyselný park chcú do dvoch rokov plne obsadiť

Banská Bystrica: Priemyselný park chcú do dvoch rokov plne obsadiť

Banskobystrická mestská firma MBB, ktorá medzi mestskými časťami Majer a Šalková buduje na vlastných pozemkoch priemyselný park (PP), chce uzavrieť do konca roka zmluvy s ďalšími 2 alebo 3 investormi. Rokovať začala so 4 strojárskymi firmami – 2 americkými, 1 talianskou a 1 slovenskou. „Radi by sme mali koncom roka zazmluvnených toľko investorov, aby vytvorili zhruba 700 pracovných miest, a v roku 2013 mať park kompletne obsadený,“ uviedol Ľubomír Bobák, predseda predstavenstva MBB. Plány vychádzajú z predpokladu, že rýchlostná cesta R1 z Banskej Bystrice do Nitry bude dokončená a hospodársky rast nenabúra ďalšia kríza.

Dosiaľ si tu kúpili pozemky, resp. priemyselné areály, firmy Burgmaier Precision Slovakia, Med-Art, Turancar a MB Tech BB, ktoré by tam podľa Bobáka mohli spolu zamestnať okolo 400 až 500 ľudí a prví by mohli prevádzku spustiť v 1. polroku 2012. PP Majer-Šalková má rozlohou 36 ha, z čoho je urbanizovaných zhruba 31 ha. Je tam navrhnutých 27 priemyselných areálov s rozlohou priemerne po 1 ha. MBB ponúka investorom jednotlivé areály s vlastnými prípojkami inžinierskych sietí, ale dajú sa aj sceľovať. Podľa zámeru MBB má byť PP hotový v roku 2013 a jeho výstavba bude stáť 8,5 milióna eur.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 19.05.2011