/en/article/19591/banska-bystrica-burgmaier-postavi-zavod-za-34-miliona-eur/ Banská Bystrica: Burgmaier postaví závod za 3,4 milióna eur

Banská Bystrica: Burgmaier postaví závod za 3,4 milióna eur

Spoločnosť Burgmaier Precision Slovakia plánuje postaviť v banskobystrickom priemyselnom parku Šalková za 3,4 milióna eur nový závod, kde vznikne 148 pracovných miest. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý už investor predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie, s výstavbou by sa malo začať v najbližších mesiacoch, jej ukončenie je naplánované o 10 mesiacov neskôr. Spoločnosť pôsobí v Banskej Bystrici v prenajatých priestoroch, ktoré však investorovi nevyhovujú.

„Nový objekt je navrhnutý tak, aby spĺňal všetky požiadavky na výrobu drobných kovových dielov valcového tvaru pre bielu techniku, automobilový priemysel a ložiská,“ uviedol investor v posudzovanom zámere. Závod by sa mal rozprestierať na ploche viac ako 5 000 m2, pričom samotná výrobno-skladovacia plocha haly by mala mať vyše 4,5-tisíc m2. Nemecká firma Burgmaier Metalltechnik KG sa od svojho založenia v roku 1931 venuje vývoju a výrobe presných sústružených dielcov. Pôsobí v Nemecku, Francúzsku a na Slovensku.

 
 
Autor: SITA, Dátum 08.07.2011