/en/article/19356/banska-bystrica-prestavba-byvalej-fabriky-na-polyfunkcny-komplex-stoji/ Banská Bystrica: Prestavba bývalej fabriky na polyfunkčný komplex stojí

Banská Bystrica: Prestavba bývalej fabriky na polyfunkčný komplex stojí

Avizovaná prestavba bývalej textilky Slovenka na Striebornom námestí pri historickom centre Banskej Bystrice na polyfunkčný komplex Slovenka resort sa odkladá. Otázne tiež je, či sa uskutoční v pôvodne avizovanom rozsahu, teda ako komplex zahŕňajúci nákupné centrum, byty a hotel s wellness a fitness centrom. Ako uviedol Karol Konárik, majiteľ firmy KK Company, ktorá bývalý fabrický areál vlastní, o budúcnosti projektu sa rozhodne po 15. 6., dokedy by mal do dcérskej firmy Slovenka resort vstúpiť ďalší subjekt. „Pri nákupnom centre a bytoch nevidím problém. Nie je však vyriešené, či budeme stavať aj hotel. Sú pochybnosti o jeho obsadenosti, keďže je tu veľa poloprázdnych hotelov postavených z eurofondov,“ povedal Konárik.

Polyfunkčný komplex Slovenka resort má podľa avizovaného projektu vzniknúť prestavbou bývalej administratívnej budovy, budov bývalej pradiarne a konfekcie a výstavbou dvoch nových budov v tomto areáli, a to 11-poschodového hotela s wellness a fitness centrom a 3-podlažného parkovacieho domu. Celková plocha areálu je takmer 14 600 m2, z toho zastavaná vyše 10 700 m2. Komplex má mať 233 parkovacích miest v podzemí a ďalších 66 v parkovacom dome. Sídliť tu má 59 obchodných jednotiek, priamo nad ním má byť 85 jedno- až päťizbových bytov s rozlohou 31 až 170 m2. Štvorhviezdičkový hotel má mať 116 izieb a kongresovú sálu s kapacitou 300 miest.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 24.05.2011