/en/article/19611/bratislava-tesco-chce-postavit-obchodne-centrum-v-dubravke/ Bratislava: Tesco chce postaviť obchodné centrum v Dúbravke

Bratislava: Tesco chce postaviť obchodné centrum v Dúbravke

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s. plánuje v Bratislave postaviť ďalšie obchodné centrum. Vyrásť by malo na konci mestskej časti Dúbravka. Výstavbu pre Tesco zabezpečí za vyše 3,7 mil. eur spoločnosť Iuwe-Dúbravčice, s.r.o. Vďaka projektu by po jeho dokončení malo vzniknúť celkovo 83 pracovných miest v oblasti obchodu a služieb.

Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý už spoločnosť predložila na EIA, výstavba OC Saratovská Bratislava by sa mala začať v roku 2012 a ukončiť o rok neskôr. Rozprestierať by sa malo na celkovej ploche vyše 12-tisíc m2 a poskytnúť takmer 5 000 m2 úžitkovej plochy. Umiestnenie OC v riešenom území je navrhované v spojitosti s výstavbou polyfunkčného súboru Dúbravčice – východ a dobudovávaním severozápadnej osi Bratislavy.

Obchodný reťazec Tesco vstúpil na slovenský trh v roku 1996 a prevádzkoval 7 obchodných domov. V júni 2011 otvoril v Poltári obchod s poradovým číslom 100 a predajná plocha jeho prevádzok dosiahla približne 300-tisíc m2. Okrem pôvodného formátu začal postupne prevádzkovať aj supermarkety, hypermarkety, rýchle obslužné prevádzky Expres a 16 čerpacích staníc. Tesco na Slovensku zamestnáva 8 800 osôb a týždenne v ňom nakupujú vyše 2 milióny zákazníkov.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 14.07.2011