/en/article/19909/k-tescu-v-petrzalke-pribudne-nakupna-galeria-za-10-mil-eur/ K Tescu v Petržalke pribudne nákupná galéria za 10 mil. eur

K Tescu v Petržalke pribudne nákupná galéria za 10 mil. eur

K hypermarketu Tesco Extra na Panónskej ceste v bratislavskej mestskej časti Petržalka pribudne nákupná galéria, prevádzka rýchleho občerstvenia a dve nové parkovacie plochy. Celkové náklady na výstavbu by podľa investičného zámeru, ktorý už bol predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), mali presiahnuť hodnotu 10 mil. eur. V novopostavenej nákupnej galérii by podľa zámeru mohlo nájsť prácu až 140 ľudí. V prevádzke rýchleho občerstvenia by malo vzniknúť ďalších 15 pracovných miest.

Nákupná galéria pri petržalskom hypermarkete Tesco Extra by sa podľa investičného zámeru mala rozkladať na ploche 9 702 metrov štvorcových, z čoho na obchodné priestory pripadne 6 075 metrov štvorcových. Celkovo by sa v objekte malo nachádzať 48 prenajímateľných jednotiek. Prevádzka rýchleho občerstvenia sa bude rozkladať na ploche 400 metrov štvorcových. Pre parkovanie zákazníkov budú k dispozícii tri parkovacie plochy. K už existujúcemu parkovisku pribudnú dve nové s kapacitou 160 vozidiel. Celkovo sa však počet parkovacích miest v objekte zmenší z terajších 1 216 na 1 065 miest.

 
 
Autor: SITA, Dátum 06.09.2011