/en/article/19442/bratislava-bajan-je-sklamany-riesenim-integrovanej-dopravy/ Bratislava: Bajan je sklamaný riešením integrovanej dopravy

Bratislava: Bajan je sklamaný riešením integrovanej dopravy

Starosta bratislavskej mestskej časti Petržalka Vladimír Bajan vyjadril sklamanie nad tlačovou besedou k integrovanej doprave Bratislavy, kde vystúpili minister dopravy Ján Figeľ, bratislavský župan Pavol Frešo a primátor Bratislavy Milan Ftáčnik. Podľa neho riešenie koľajovej dopravy odsunulo problém dopravy z Jaroviec, Rusoviec, Čunova a Petržalky smerom do mesta a späť. Ako uviedol, bombastická diskusia s občanmi na tému tram train až do Janíkovho dvora síce mala peknú mediálnu odozvu, ale prakticky žiaden význam. Projekt prepojenia Bratislava-Predmestie a Bratislava-Filiálka vraj hovorí o zakopaní 400 miliónov eur do podzemnej trate a do samotnej stanice Filiálka.

Ďalšie financie na opravu koľajového zvršku a železničných staníc Devínska Nová Ves, Lamač, Ružinov, Trnávka znamená podľa starostu víťazstvo lobistov okolo Dopravoprojektu a prehru Petržalčanov a ľudí bývajúcich a pracujúcich za Dunajom. „Prekvapilo ma, že s týmto riešením bol spokojný aj primátor Bratislavy. Nuž, byť spokojný s tým, že možno uľahčím prístup do Bratislavy niekoľko tisíc ľuďom, ale zásadne tým skomplikujem a neriešim dopravu takmer pol milióna Bratislavčanov, to sa len veľmi ťažko chápe,“ dodal Bajan. Ako ďalej uviedol, buď ich vedenie mesta zavádzalo od začiatku, že s ministerstvom dopravy pracujú na možnom variante súbežného budovania tram trainu z Janíkovho Dvora do mesta, alebo ide o totálnu prehru tejto myšlienky. „V oboch prípadoch je to smutné,“ uzavrel starosta.

 
 
Autor: SITA, Dátum 08.06.2011