/en/article/20579/bratislava-na-jesen-by-malo-mesto-zacat-s-opravou-stareho-mosta/ Bratislava: Na jeseň by malo mesto začať s opravou Starého mosta

Bratislava: Na jeseň by malo mesto začať s opravou Starého mosta

Mesto Bratislava podá v marci žiadosť o nenávratný finančný príspevok na opravu Starého mosta a budovanie koľajovej trate do Petržalky. Ako informoval primátor Milan Ftáčnik, v prípade, že Európska komisia príspevok schváli, v 2. polovici roka by mali Starý most zrekonštruovať. Keď Bratislavčania na jeseň uvidia, že most je dole, bude to pre nich signál, že mesto má peniaze na to, aby začalo aj s budovaním trate do Petržalky.

Primátor predstavil 4 kľúčové témy, ktorými sa bude hlavné mesto v tomto roku zaoberať. „Podnikne kroky na podporu verejnej a nemotorovej dopravy, pripraví projekty nových rozvojových zámerov, bude pokračovať v presadzovaní myšlienky otvorenej samosprávy a zlepší svoje postavenie ako destinácia cestovného ruchu. Chceme, aby sa cestovný ruch stal témou roka 2012,“ zdôraznil Ftáčnik. Ako dodal, koncom starého roka založilo mesto so 40 podnikateľskými subjektmi Bratislavskú organizáciu cestovného ruchu. Vďaka zákonu má možnosť stať sa atraktívnejším pre turistov. Mesto s partnermi vloží 400-tisíc eur, štát prispeje rovnakou sumou.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 12.01.2012