/en/article/20811/nitra-investor-city-parku-chce-centrum-dostavat/ Nitra: Investor City Parku chce centrum dostavať

Nitra: Investor City Parku chce centrum dostavať

Rozostavaný skelet nitrianskeho obchodno-zábavného centra City Park plánuje projektová spoločnosť Euro City Park dostavať. V súčasnosti prebieha konanie o dodatočnom povolení stavby. „Nechceme, aby zostala rozostavaná. Prioritou je obnovenie stavebného povolenia,“ uviedol člen predstavenstva spoločnosti Peter Kuliffay. Podľa neho je reálne, že výstavba by sa mohla v dohľadnom čase obnoviť v nadväznosti na uzatváranie zmlúv s nájomcami obchodných priestorov. Závisieť to však bude od priebehu stavebného konania.

Výstavba City Parku sa začala v roku 2007 a podľa zámerov investora sa mala skončiť v roku 2009. „Spoločnosť ju prerušila v roku 2008 pre právne spory o pozemky a spochybnenie stavebného povolenia z dôvodu pochybenia stavebného úradu,“ povedal Kuliffay. Najvyšší súd SR právoplatným rozsudkom zrušil stavebné povolenie z 30. 5. 2007 a vrátil ho na nové prerokovanie.

Spoločnosť pred súčasným stavebným konaním projekt aktualizovala. Základná myšlienka centra sa však zachovala. „Zostali sme pri pôvodnom koncepte, aj keď s úpravami, pretože ho bolo treba prispôsobiť aktuálnej situácii na trhu. Konkurencia v Nitre je už niekde úplne inde, ako bola na začiatku projektu,“ podotkol Kuliffay.

Podľa neho je možné, že centrum nepostavia naraz, ale vo viacerých fázach. Jeho veľkosť bude viac-menej rovnaká ako v pôvodnom zámere, podľa ktorého mal City Park Nitra poskytnúť 28-tisíc m2 prenajímateľnej plochy so 70 obchodmi, supermarketom, 14 reštauračnými zariadeniami, 10 prevádzkami služieb a 600 parkovacími miestami v podzemí.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 23.02.2012