/en/article/20972/levice-hnedy-priemyselny-park-zacnu-stavat-v-najblizsich-dnoch/ Levice: Hnedý priemyselný park začnú stavať v najbližších dňoch

Levice: Hnedý priemyselný park začnú stavať v najbližších dňoch

Výstavba hnedého priemyselného parku v Leviciach sa má začať v najbližších dňoch. Primátor Štefan Mišák pred časom kritizoval, že ju brzdí byrokracia, už viac ako rok trvá administratíva a hrozí, že investori odídu. „Okamžite po mojich slovách sa ľady pohli a rokovania na ministerstve hospodárstva, resp. na SARIO prebehli úspešne. Verím, že každú chvíľu by sme mali dostať prvú časť finančných prostriedkov, aby sme mohli začať so samotnou výstavbou,“ povedal Mišák. Stavbu musia podľa projektu skolaudovať do 30. 6. 2013. Na jeseň 2013 už chcú investori vyrábať. Najprv bude treba zbúrať prebytočné budovy, obnoviť inžinierske siete a následne vybudovať dve výrobné haly vrátane vnútorného vybavenia.

Hnedý priemyselný park vznikne v bývalom areáli skladu ovocia a zeleniny na Sokolovskej ulici, prácu tu má nájsť 110 ľudí. Na výstavbu získala samospráva dotáciu z EÚ vo výške 9 286 590 €, spolufinancovanie je na úrovni zhruba 330 000 €. Cieľom projektu je pretvoriť ruinu na moderný komplex a poskytnúť ľuďom nové pracovné miesta. Mesto priestory prenajme dvom slovenským strojárskym firmám. ROEZ z Levíc a Hadvičák z Banskej Bystrice tu chcú rozšíriť svoju činnosť. Časť výroby bude vysoko sofistikovaná, pôjde o komponenty tepelných elektrární. Obe haly zostanú majetkom mesta, investori si ich prenajmú na 15 rokov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 21.03.2012