/en/article/20881/raben-logistics-slovakia-prvym-najomcom-immoparku-kosice/ Raben Logistics Slovakia prvým nájomcom Immoparku Košice

Raben Logistics Slovakia prvým nájomcom Immoparku Košice

Prvým nájomcom v košickom priemyselnom parku Immopark je logistická firma Raben Logistics Slovakia. V 1. fáze si prenajala 1 325 m2 skladových plôch. Ako informoval výkonný riaditeľ Raben Logistics Slovakia Luboš Korec, košický park si vybrali pre jeho infraštruktúru a umiestnenie blízko k potenciálnym obchodným partnerom. „Immopark sa tak zaradí do siete distribučných centier prevádzkovaných spoločnosťou Raben Logistics Slovakia v rámci SR v kategórii A s celkovou rozlohou 25-tisíc m2,“ uviedol Korec.

PP Immopark Košice ponúkne v niekoľkých etapách vyše 250-tisíc m2 logistických, priemyselných a kancelárskych plôch. Developerom je spoločnosť Erste Group Immorent Slovensko. Rozprestierať sa má na rozlohe 62 ha, pričom výška investície by mala dosiahnuť takmer 120 mil. eur. Umiestnený je na 60-hektárovom pozemku medzi medzinárodným letiskom a cestou I. triedy Košice – Bratislava. Výstavba sa oficiálne začala v máji 2007, no pre nejasnosti okolo vlastníctva pozemkov a neskôr kvôli kríze sa jej reálny začiatok oddialil.

Spoločnosť Raben Logistics Slovakia je od začiatku roka lídrom na slovenskom trhu v oblasti logistiky, keď sa spojili logistické firmy Raben Logistics Slovakia, Transkam – Slovakia a Raben Trans European Slovakia (predtým Wincanton). Skupina Raben poskytuje v 10 krajinách prácu viac ako 8 000 zamestnancom. Na slovenskom trhu pôsobí od roku 2008, keď prevzala česko-slovenskú Setto Spedition.

 
 
Autor: SITA, Dátum 06.03.2012