/en/article/21274/zacal-sa-tender-na-obchvat-ziaru-nad-hronom-za-56-mil-eur/ Začal sa tender na obchvat Žiaru nad Hronom za 56 mil. eur

Začal sa tender na obchvat Žiaru nad Hronom za 56 mil. eur

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) vyhlásila verejnú súťaž na vypracovanie projektu a výstavbu obchvatu Žiaru nad Hronom v polovičnom profile a kratšej dĺžke na rýchlostnej ceste R2. Predpokladaná cena projektovej dokumentácie a stavebných prác dosahuje 56,09 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Pôvodné odhadované náklady na vybudovanie žiarskeho obchvatu v plnom profile v dĺžke takmer 7 kilometrov na základe štátnej expertízy boli okolo 98 mil. eur bez DPH. „Rozdiel v predpokladanej cene nastal z dôvodu zmeny rozsahu stavby, z pôvodne plného profilu na polovičný profil v rozsahu 4,4 kilometra. Z technického riešenia boli vypustené niektoré stavebné objekty,“ vysvetlil pre agentúru SITA hovorca NDS Marcel Jánošík.

Ako vyplýva z podmienok tendra zverejneného v stredu vo Vestníku verejného obstarávania, investícia je plánovaná na dva roky a financovaná má byť zo zdrojov Európskej únie (EÚ) a štátneho rozpočtu ešte v terajšom programovacom období čerpania eurofondov. Stavebné firmy a združenia môžu o súťažné podklady požiadať do 6. júna a o vysvetlenie podmienok účasti do 21. júna. Lehota na predkladanie ponúk je 20. júla, kedy je plánované aj ich otváranie. Uchádzači musia predložiť zoznam realizovaných stavieb diaľnic a rýchlostných ciest, ktorých súčasťou boli mosty, počas predchádzajúcich piatich rokov. NDS vyžaduje, aby uskutočnili aspoň dve stavby so zmluvnou cenou každej minimálne 20 mil. eur bez DPH. V rámci nich mali byť postavené aspoň dva mosty v dĺžke najmenej 50 metrov.

Podmienkou využitia pomoci EÚ v súčasnom období je, aby bol obchvat odovzdaný do užívania najneskôr v roku 2015. Stavba obchvatu Žiaru nad Hronom je podľa diaľničného programu v súčasnosti najlepšie pripraveným úsekom na R2. Napojí sa na R1 a presmeruje tranzit dopravy v smere na Prievidzu mimo mesta. Pre nízku intenzitu dopravy ministerstvo pôvodne nezaradilo projekt obchvatu medzi najpotrebnejšie a plánovalo ho len ako rezervný pre prípad neschopnosti vyčerpať eurofondy na potrebnejšie úseky.

 
 
Autor: SITA, Dátum 24.05.2012