/en/article/24308/stvrtstorocne-sidlisko-duchov-prestavaju-na-gold-park/ Štvrťstoročné sídlisko duchov prestavajú na Gold Park

Štvrťstoročné sídlisko duchov prestavajú na Gold Park

Skelet veľkého bytového bloku na okraji Michaloviec sa po štvrťstoročí dočká dokončenia. Nový investor začal tento mesiac dostavbu osempodlažného panelákového komplexu rozostavaného ešte za socializmu v rámci Sídliska SNP v mestskej časti Stráňavy. Zmizne tak sídlisko duchov alebo Černobyľ, ako objekt nazývajú miestni.

Prestavba bude prebiehať po etapách, v prvej vznikne 41 bytov v dvoch vchodoch, hovorí pre portál agentúry TASR Teraz.sk zástupkyňa developerskej firmy Madip Invest Alžbeta Danciová. Dokončená má byť v závere budúceho roka.

Byty z dvoch vchodov na kraji bloku pri Muškátovej ulici sú už v predaji. Ceny sa pohybujú od 800 eur za štvorcový meter. V ponuke je 21 trojizbových bytov, po osem jednoizbových a dvojizbových a štyri päťizbové penthousy cez dve podlažia.

Výmery sa pohybujú od vyše 36 po takmer 154 štvorcových metrov. Okrem prízemia majú aj lodžiu alebo terasu. Najtypickejší trojizbák má výmeru okolo 76 m2. Jeden z bytov na prízemí je bezbariérový. Má ísť o nízkoenergetickú stavbu, ktorá má ponúknuť aj dobíjanie elektromobilov.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…ld-park.html

 
 
Autor: eTrend, Dátum 04.01.2016