/en/article/24469/z-vrablov-odchadza-investor-predava-velku-halu/ Z Vrábľov odchádza investor, predáva veľkú halu

Z Vrábľov odchádza investor, predáva veľkú halu

V priemyselnom parku vo Vrábľoch pri Nitre je na predaj moderná výrobná hala s rozlohou takmer sedemtisíc štvorcových metrov a tri hektáre priľahlých pozemkov vhodných pre ďalšiu výstavbu. Nehnuteľnosti predáva americký výrobca zdravotných pomôcok ICU Medical, ktorý odchádza zo Slovenska. Hala bola postavená na mieru kalifornskej spoločnosti v roku 2010. Firma sa zaoberá vývojom, výrobou a predajom inovatívnych zdravotníckych technológií využívaných najmä pri liečbe vaskulárnych a onkologických ochorení. Na Slovensku vyrába lekárske pomôcky pre vnútrožilovú aplikáciu. Takmer celá produkcia smerovala na vývoz.

Mesto už oslovili viacerí slovenskí aj zahraniční investori, ktorí by mohli ICU Medical nahradiť, povedal primátor Vrábľov Tibor Tóth pre agentúru SITA. „Je v záujme mesta, aby priestory firmy ICU Medical nezostali prázdne. Záujemcov odkazujem na predstaviteľov ICU Medical, pretože je to aj ich výsostný záujem, aby tieto priestory niekomu predali,“ citovala agentúra primátora. (doplnené 1. marca, 15.40 h)

Priestory postavené pre špičkovú zdravotnícku spoločnosť majú certifikáciu ISO8 a ako jedny z mála na Slovensku aj novú zdravotnícku montážnu linku. Hala je vhodná aj na ľahkú priemyselnú výrobu.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…ku-halu.html

 
 
Autor: Daniel Suchý, eTrend, Dátum 02.03.2016