/en/article/24922/yit-vyhlasila-sutaz-na-cvernovku-pozvala-tucet-architektov/ YIT vyhlásila súťaž na Cvernovku, pozvala tucet architektov

YIT vyhlásila súťaž na Cvernovku, pozvala tucet architektov

Developerská spoločnosť YIT Slovakia už vyhlásila avizovanú súťaž na návrh premeny areálu bývalej továrne Cvernovka, ktorú kúpila vlani v novembri. Do súťaže pozvala dvanásť slovenských a českých architektonických tímov.

Na vyše štvorhektárovom území na Nivách v bratislavskom Ružinove plánuje YIT postaviť novú štvrť s vyše osemsto bytmi, kanceláriami, obchodmi a službami. Podobný projekt v menšom už realizuje na mieste bývalého pivovaru Stein v Starom Meste.

„YIT Slovakia si uvedomuje jedinečnosť a hodnotu areálu bývalej Cvernovky, a preto sa rozhodla ísť cestou transparentnej súťaže, v ktorej oslovila viaceré renomované architektonické ateliéry zo Slovenska aj zahraničia. Súťaž vytvára ideálne predpoklady pre nájdenia najlepšieho riešenia pre celú lokalitu,“ uviedla vo vyhlásení k súťaži hovorkyňa firmy Renáta Zaťková.

Zámerom súťaže je nájsť najvhodnejší koncept novej štvrte vo vzájomnom spojení jedinečnej bratislavskej lokality a jej historického odkazu s novou modernou architektúrou a s funkčným zakomponovaním pamiatkovo chráneného objektu bývalej Pradiarne, stojí vo vyhlásení.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…itektov.html

 
 
Autor: Daniel Suchý, eTrend, Dátum 12.09.2016