/en/article/24871/rozsiahly-bytovy-projekt-bergamon-dostal-meno-nuppu-a-vizualizacie/ Rozsiahly bytový projekt Bergamon dostal meno Nuppu a vizualizácie

Rozsiahly bytový projekt Bergamon dostal meno Nuppu a vizualizácie

Zverejnený je ďalší rozsiahly rezidenčný projekt v hlavnom meste. Komplex Nuppu je náhradou bývalého Bergamonu neďaleko bratislavského diaľničného obchvatu. Projekt ešte vlani získala fínska developerská skupina YIT, ktorá ho už niekoľko mesiacov prekresľuje a pripravuje na predaj.

Pozemok s výmerou 6,3 hektára sa nachádza medzi areálom Doprastavu na Bajkalskej, ulicami Mlynské Nivy, Hraničná a diaľnicou D1 po pravej strane zjazdu z Prístavného mosta. Podľa aktuálnych plánov YIT prinesie do meniacej sa priemyselnej zóny 800 bytov a 23-tisíc m2 zelene.

„Už štartujeme predpredaj prvej etapy prostredníctvom našej internej databázy,“ pre TREND Reality približuje Renáta Zaťková, hovorkyňa YIT. Podľa nej ceny začínajú na úrovni 1 900 eur/m2 s DPH. Pivničná kobka stojí približne 3 300, parkovacie miesto zasa 12-tisíc.

Spoločnosť počíta s výstavbou jedenástich bytových domov umiestnených kolmo k diaľnici. Budú mať šikmý pôdorys, podľa prvých informácií sa to dotkne ale najmä štvorizbových bytov, ostatné budú mať tradičné ostré rohy. Bytovky majú byť osempodlažné.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…lizacie.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 22.08.2016