/en/article/11331/v-petrzalke-vyrastie-polyfunkcny-objekt-za-650-milionov/ V Petržalke vyrastie polyfunkčný objekt za 650 miliónov

V Petržalke vyrastie polyfunkčný objekt za 650 miliónov

Spoločnosť ATM Development plánuje v bratislavskej mestskej časti Petržalka postaviť nový polyfunkčný objekt. Nadväzovať by mal na už vybudovanú predajňu nábytku na Bosákovej ulici. Ako ďalej vyplýva z environmentálnej štúdie EIA (Environmental Impact Assessment), celkové náklady na vybudovanie komplexu, ktorý má mať 21 nadzemných podlaží, by mali dosiahnuť zhruba 650 mil. Sk (21,58 mil. €). Začiatok výstavby sa plánuje na apríl budúceho roku, pričom výstavba by mala trvať dvanásť mesiacov. V komplexe sa navrhuje výstavba 136 bytových jednotiek, chýbať by nemali ani administratívne priestory a priestory pre obchodné prevádzky a prevádzky služieb. Súčasťou navrhovanej stavby je aj vyše 200 parkovacích miest, ktoré sú okrem terénu rozvrhnuté aj medzi podzemné podlažie a tri nadzemné podlažia.

Developer navrhovaného projektu, bratislavská spoločnosť ATM Development, s.r.o. vznikla v januári tohto roku. Jej základné imanie je 300 tis. Sk (9,958 tis. €), pričom spoločníkmi sú dve fyzické osoby a žilinská firma Stavea-Project, s.r.o.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 13.08.2008