/en/article/11947/premiera-multifunkcneho-centra-stadion-na-veltrhu-mapic/ Premiéra multifunkčného centra Štadión na veľtrhu MAPIC

Premiéra multifunkčného centra Štadión na veľtrhu MAPIC

Štadión prispeje k ďalšiemu rozvoju trhu obchodných centier na Slovensku, kde momentálne pripadá približne 120 m2 hrubej prenajímateľnej plochy na tisíc obyvateľov, čo je pod priemerom väčšiny krajín západnej Európy. Projekt má ambíciu priviesť do mesta svetové značky z oblasti módy, športu a elektroniky a vytvoriť moderné prostredie na nákupy, stravovanie, prácu i odpočinok – to všetko v symbióze so športom vďaka prepojeniu so štadiónom prvoligového futbalového klubu MŠK Žilina a v susedstve s mestským hokejovým štadiónom. Investorom projektu je írsky Quinlan Private spolu so slovenskou spoločnosťou PRETO, ktorá je silným lokálnym investorom a vlastníkom úspešného prvoligového futbalového klubu MŠK Žilina. Developerom sú firmy Develon a PRETO. Architektúra je dielom renomovaného českého architektonického štúdia Petr Franta Architekti.

Veľtrh MAPIC je jedným z najvýznamnejších európskych veľtrhov v odbore. Zameriava sa na obchodné centrá a pravidelne sa ho zúčastňujú developeri, investori, realitné agentúry, zástupcovia miest a celých regiónov, maloobchodných reťazcov, staníc a letísk. Vlani prišiel na jeho 13. ročník rekordný počet 10 640 účastníkov z 1 056 vystavujúcich spoločností a 71 krajín celého sveta. Vyvrcholením veľtrhu bude ako každý rok galavečer s odovzdávaním cien MAPIC Awards. Ceny budú udelené v 8 kategóriách, medzi nimi napríklad najúspešnejší maloobchodný koncept, najlepší developer a najlepšie obchodné centrum, ekologická iniciatíva roka či najlepší projekt mestskej regenerácie.

 
 
Autor: Crestcom / jup, Dátum 04.11.2008