/en/article/12174/ksu-este-neriesi-odvolanie-spolocnosti-vercajch-centrum/ KSÚ ešte nerieši odvolanie spoločnosti Vercajch centrum

KSÚ ešte nerieši odvolanie spoločnosti Vercajch centrum

Druhým odvolaním zvolenskej spoločnosti Vercajch centrum, s.r.o., voči päťmiliónovej pokute (165 970 €) sa Krajský stavebný úrad (KSÚ) v Bratislave ešte nezaoberal. Pokutu spoločnosti opätovne vyrubil stavebný úrad v bratislavskom Devíne za protizákonné práce na renesančnom kaštieli na rohu Kremeľskej a Lomnickej ulice. Krajský stavebný úrad totiž stále nedostal potrebné dokumenty od prvostupňového devínskeho stavebného úradu. „S právnikom koncipujeme sprievodný list,“ povedal Eduard Maťašovský zo stavebného úradu v Devíne.

Zvolenská spoločnosť sa voči druhej pokute odvolala ešte 20. októbra. Začiatkom tohto roka sa pritom odvolala voči pokute v rovnakej výške. Krajský stavebný úrad vtedy rozhodnutie mestskej časti zrušil a vrátil vec na nové prerokovanie. Stavebný úrad preto doplnil materiály a udelil druhú pokutu, voči ktorej sa spoločnosť znova odvolala. Podľa konateľa spoločnosti Petra Vitteka nedodržiavajú na devínskom stavebnom úrade termíny. „Neovládajú zákon. Je to moje odvolanie, prečo oni píšu sprievodný list? Odvolanie mali len zaevidovať a hneď poslať na krajský stavebný úrad,“ tvrdí. Na otázku, či už podal aj trestné oznámenie na starostku Devína Ľubicu Kolkovú za poškodzovanie dobrého mena konateľa, ako aj celej spoločnosti, odpovedal záporne.

V súčasnosti sa budova reštauruje, práce na obnove budovy by mohli byť ukončené na jar 2009. Konateľ spoločnosti už niekoľkokrát vyhlásil, že je hrdý na to, ako konal, pretože v opačnom prípade by nebolo z pamiatky čo zachraňovať. Odmietol však zverejniť sumu, ktorú spoločnosť do rekonštrukcie budovy investovala. „Koho to má čo zaujímať. To nie je podstatné, koľko ma to stálo,“ dodal Peter Vittek.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 04.12.2008