/en/article/13712/d-strehova-prestavba-kupaliska-umozni-celorocnu-prevadzku/ D. Strehová: Prestavba kúpaliska umožní celoročnú prevádzku

D. Strehová: Prestavba kúpaliska umožní celoročnú prevádzku

Celoročnú prevádzku, moderné zariadenie a zvýšenie návštevnosti má priniesť dobudovanie termálneho kúpaliska, ktoré sa začalo v Dolnej Strehovej v okrese Veľký Krtíš. Vyžiada si investíciu 10,323 milióna eur, z čoho polovicu firma Termal DS, ktorú na tento účel obec spolu s dvoma súkromnými partnermi založila, získala z eurofondov.

Hlavnou časťou projektu je vybudovanie relaxačného centra s ubytovaním a celoročnou prevádzkou. Jeho súčasťou bude aj reštaurácia, kongresová miestnosť s kapacitou 120 miest, veľký a detský bazén s vodnými atrakciami a wellness priestory vrátane 4 sáun. Súčasných 5 bazénov v kúpalisku prejde rekonštrukciou a pribudne aj šiesty s toboganom. Ako uviedol starosta Dolnej Strehovej Dušan Mališ, výstavba by mala byť ukončená do konca roka 2010 a nevyžiada si obmedzenie prevádzky kúpaliska. Starosta očakáva zvýšenie jeho návštevnosti zo súčasných 80– až 90-tisíc na minimálne 150-tisíc ročne.

 
 
Autor: SITA, Dátum 06.05.2009